Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai ieftin, lucrează 24/7, nu cere salariu şi nu are pretenţii

Postat la 26 iulie 2017 588 afişări

Dezvoltatorii de roboţi sunt din ce în ce mai aproape de a revoluţiona piaţa muncii. Mai multe companii, printre care Saks Fifth Avenue şi retailerul chinez JD.com lucrează la abilitatea unui sistem automatizat de a împacheta produse pentru transport şi se dovedeşte că maşinile lucrează cu 50% mai rapid, potrivit WSJ.

Angajatul viitorului: cu 50% mai rapid, cu 20% mai ieftin, lucrează 24/7, nu cere salariu şi nu are pretenţii

Acţiunea de a ridica un produs şi de a-l pregăti pentru transport este simplă pentru un copil, dar a fost o mare bătaie de cap pentru retailerii care încearcă să îşi automatizeze forţa de muncă.

Companiile susţin că maşinăriile lor pot muta produse cu 50% mai rapid decât angajaţii.

Retailerii şi companiile de logistică se bazează pe această revoluţie tehnologică pentru a putea ţine pasul cu creşterea explozivă din domeniul comerţului online care, în Statele Unite, a înregistrat venituri de 390 de miliarde de dolari în 2016, aproape dublu faţă de 2011.

Această creştere din comerţul online a creat o cerere imensă de forţă de muncă. Depozitele din Statele Unite au adăugat, în ultimii cinci ani, peste 260.000 de joburi noi.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.