LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Angajatorii tolereaza intarzierile la birou ale angajatilor

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 12 aprilie 2011 55 afişări

Mai mult de jumatate dintre angajatii din Bucuresti pot intarzia la serviciu fara sa fie penalizati, cu conditia ca intarzierile sa nu devina obisnuinta, poitrivit unui sondaj realizat de BestJobs in perioada 28 martie – 11 aprilie a acestui an.

Alti 31% dintre angajati spun ca pot intarzia la serviciu fara niciun fel de penalizare daca anunta in prealabil superiorii, in timp ce pentru 53%, aceste intarzieri sunt tolerate de angajator daca se intampla ocazional.

Doar putin peste 15% dintre respondentii la studiul BestJobs sunt penalizati daca nu ajung la timp la serviciu.

In ce priveste pauza de masa, 45% dintre angajati nu sar niciodata peste masa de pranz, iar 23% pleaca la masa doar atunci cand nu sunt foarte ocupati. Peste 18% mananca mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru, insa aproape 13% sustin ca sunt prea presati de responsabilitati pentru a-si lua pauza de masa.

Timpul liber a devenit o forma de recompensa a angajatorilor care in vremuri de criza nu mai pot oferi bonusuri sau salarii mai mari angajatilor. "Aproximativ 84% dintre respondenti au o anumita flexibilitate privind programul de lucru. Este important ca toti membrii echipei sa respecte aceleasi norme interne, insa companiile trebuie sa aiba in vedere dezvoltarea de indicatori de performanta care sa reflecte calitatea activitatii angajatului, un aspect cel putin la fel de important comparat cu orarul de munca", spune Adela Grama, specialist de resurse umane in cadrul BestJobs.

Angajatorii inteleg astfel ca lipsa pauzei de masa poate afecta rezultatele muncii angajatilor, in ipoteza in care productivitatea lor este mai scazuta dupa-amiaza, si ca un oarecare grad de flexibilitate in programul de lucru se poate reflecta pozitiv in cadrul atitudinii angajatului.

Sondajul a fost efectuat la nivel national, pe un esantion de 4.281 de utilizatori, atat pe pagina de candidati, cat si pe pagina BestJobs de pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Angajatorii,
tolereaza,
intarzieri,
angajati
/actualitate/angajatorii-tolereaza-intarzierile-la-birou-ale-angajatilor-8149469
8149469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.