Anchetă: Algoritmul TikTok promovează conţinut sexual, droguri şi alcool copiilor de 13 ani

Autor: Otilia Serescu Postat la 09 septembrie 2021 35 afişări

Wall Street Journal a făcut o anchetă ce a implicat 31 de conturi înregistrate ca adolescenţi între 13 şi 15 ani şi, foarte repede, pe paginile create de publicaţie a devenit dominat conţinutul destinat adulţilor.

Anchetă: Algoritmul TikTok promovează conţinut sexual, droguri şi alcool copiilor de 13 ani

Algoritmul folosit de TikTok pentru a decide ce videoclipuri pot vedea utilizatorii promovează conţinut sexual, droguri şi alcool în rândul copiilor de 13 ani, a dezvăluit o anchetă realizată de Wall Streen Journal, citată de Daily Mail.

În cadrul investigaţiei Wall Street Journal, un aşa-zis utilizator „de 13 ani” a căutat „onlyfans” şi a urmărit câteva videoclipuri, inclusiv două care promovează pornografia în aplicaţie.

Conţinutul afişat pe pagină este setat în baza căutărilor anterioare, precum şi a tipurilor de conţinut cel mai des vizualizate sau pe care un utilizator petrece cel mai mult timp urmărindu-le.

Cu cât utilizatorul rămâne mai mult timp pe o pagină cu conţinut sexual, cu atât mai mult acel tip de conţinut este afişat în pagina drept sugestie, în ciuda faptului că vârsta utilizatorilor este setată în profilul lor.

TikTok a anunţat că, în prezent, nu există o diferenţiere între videoclipurile difuzate pentru conturile de adulţi şi pentru cele ale copiilor, dar lucrează la un nou instrument de filtrare pentru conturile persoanelor minore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tiktok,
copil,
anchetă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.