ANALIZĂ: Alegători din regiunile separatiste ucrainene nu ştiu unde vor vota duminică

Postat la 19 mai 2014 31 afişări

Numeroşi alegători vor fi nevoiţi să parcurgă kilometri până la o secţie de votare, duminică, pentru a vota în scrutinul prezidenţial anticipat din Ucraina, în pofida pericolului şi incertitudinii cu privire la organizarea acestor alegeri în estul ţării, relatează AFP.

ANALIZĂ: Alegători din regiunile separatiste ucrainene nu ştiu unde vor vota duminică

 "Suntem pregătiţi să mergem doi-trei kilometri", declară un pastor, Oleksandr Mosiiciuk, de la Makiivka, în estul Ucrainei, o regiune aflată sub controlul separatiştilor, care ar putea să perturbe alegerile.

"Vor exista probleme mari" în ziua scrutinului, preconizează acest locuitor al oraşului de la periferia Doneţkului, un bastion al insurecţiei armate proruse care sfidează de o lună puterea de la Kiev. "Ştiu că scumpii noştri separatişti vor să oprească alegerile. Voi încerca să votez prin toate mijloacele, dar nu ştiu nici unde şi nici cum", afirmă el.

O parte a alegătorilor rămâne hotărâtă, la fel ca Oleksandr, să voteze în pofida pericolului şi incertitudinii cu privire la organizarea scrutinului în estul ţării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-alegatori-din-regiunile-separatiste-ucrainene-nu-stiu-unde-vor-vota-duminica-12634172
12634172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.