Ameninţarea fără precedent a unui parlamentar rus: Marea Britanie va fi "ştearsă de pe hartă"

Postat la 25 aprilie 2017 17660 afişări

Ameninţarea fără precedent a unui parlamentar rus: Marea Britanie va fi "ştearsă de pe hartă"

Marea Britanie va fi "ştearsă de pe hartă" în cazul în care va intra într-un război nuclear cu Rusia, a avertizat un parlamentar rus, ca reacţie la declaraţii ale ministrului britanic al Apărării, Michael Fallon, care a evocat posibilitatea folosirii armelor atomice în cazul unui conflict.

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, a declarat luni, pentru BBC, referindu-se la strategiile britanice de apărare: "În circumstanţele cele mai extreme, nu se poate exclude posibilitatea utilizării armelor nucleare ca atac iniţial".

Afirmaţiile lui Michael Fallon despre un atac nuclear preventiv necesită "un răspuns dur", a reacţionat Franţ Klinţevici, prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare din Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

"În cel mai bun caz, ameninţarea lui Fallon trebuie văzută ca o formă de război psihologic. (...) În cazul în care Marea Britanie va ataca o putere nucleară, naţiunea va fi pur şi simplu ştearsă de pe faţa pământului de riposta atomică, ţinând cont de faptul că (Marea Britanie -n.red.) nu este un teritoriu prea vast", a ameninţat Klinţevici.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.