LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

AMENDĂ de 500 de euro, de la 1 iulie, pentru turiştii care se plimbă în costum de baie, pe stradă, în această staţiune

Postat la 22 iulie 2023 10328 afişări

AMENDĂ de 500 de euro, de la 1 iulie, pentru turiştii care se plimbă în costum de baie, pe stradă, în această staţiune

Mai multe staţiuni din Italia amendează turiştii care merg pe stradă în costum de baie sau la bustul gol, iar acestea pot ajunge şi până la 500 euro, în funcţie de staţiune.

Astfel, turiştii nu au voie să se plimbe în costum de baie sau cu pieptul gol pe străzile îndepărtate de malul mării sau de plaje.

Pe lângă Sorrento sau Tropea, acum şi oraşul Gallipoli declară război „ţăranului turistic”, relatează presa italiană, citată de stiridiaspora.ro.

Ordonanţa semnată de primarul Stefano Minerva a intrat în vigoare la 1 iulie şi va rămâne operaţională până în a doua jumătate a lunii septembrie. Edilul susţine că a ţinut cont de plângerile primite de la cetăţeni şi turişti în anii precedenţi. Aceştia reclamau că prin tot oraşul erau oameni îmbrăcaţi sumar.

Ordonanţa, valabilă până la 20 septembrie, prevede, de asemenea, interzicerea intrării în clădiri şi birouri municipale în haine indecente, purtând doar costum de baie, sau la pieptul gol, în pantaloni scurţi ori maieu. De la nord la sud, oraşele sunt gata să dea amenzi pentru cei care nu poartă haine decente în staţiunile turistice.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costum de baie,
turisti,
plimbare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.