AMENDĂ de 435 de lei pentru şoferii care fac asta. Greşeala banală pe care o fac mulţi

Postat la 13 mai 2023 1035 afişări

AMENDĂ de 435 de lei pentru şoferii care fac asta. Greşeala banală pe care o fac mulţi

Unele greşeli în trafic pot să pară banale, dar le pot aduce şoferilor care le comit amenzi considerabile. Mai ales când vine vorba despre nerespectarea unor reguli elementare.

Spre exemplu, ignorarea culorii roşii a semaforului poate să le aducă şoferilor amenzi uriaşe sau chiar pedepse şi mai grave.

Şoferii care aleg să treacă pe roşu riscă o amendă de 870 lei sau 1160 lei. Sancţiunea se aplică şi pentru depăşirea vitezei legale, cu 31-40 km/h, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului.

Dacă şoferii încalcă de cinci ori pe durata unui an regulile de circulaţie, aceştia vor fi obligaţi să susţină din nou examenul scris şi să nu mai aibă alte abateri, arată EVZ.

Totodată, depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise se pedepseşte cu 2-3 puncte-amendă (290 sau 435 lei) + 2 puncte de penalizare.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenda,
greseala,
soferi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.