Alcedo a investit 2 milioane de euro într-o fabrică

Autor: Ioana Mihai Postat la 19 octombrie 2011 79 afişări

Compania Alchimex, membră a grupului Alcedo, a inaugurat azi o investiţie de peste 2 milioane de euro, susţinută în totalitate din fonduri proprii. Fabrica, situată în comuna Herăşti, judeţul Giurgiu, va produce erbicide sulfonilureice sub formă de granule dispersabile în apă pentru cereale păioase, fiind prima de acest fel din România şi din sud-estul Europei, una dintre cele mai moderne din lume, conform reprezentanţilor companiei.

Cu o capacitate de 80 tone/an noua fabrică poate asigura în doar trei luni necesarul de erbicide sulfonilureice al României. Pentru restul capacităţii de producţie avem în vedere să lărgim piaţa de desfacere atât în Uniunea Europeană cât şi în afara ei" spune Nicolae Săndulescu, preşedinte al grupului Alcedo.

Erbicidele din familia Rival se pot aplica în doza de numai 10-20 grame la hectar. Conform datelor deţinute, în acest an, aproximativ 400.000 hectare de cereale păioase au fost tratate cu erbicide din familia Rival.

"În viitorul apropiat, avem în vedere să investim şi într-o fabrică pentru fungicide şi insecticide sub formă de granule, investiţie ce va completa gama tipurilor de formulări solide şi lichide ce se pot realiza la Alchimex", adaugă Săndulescu. Alchimex este cel mai mare formulator local de produse pentru protecţie a plantelor, conform datelor publice pentru 2010. Alchimex are o creştere pe primele 9 luni ale lui 2011 de 33% faţă de perioada similară a lui 2010. Cifra de afaceri înregistrată pe primele 9 luni din 2011 este de 8,6 milioane de euro.

Alcedo are activităţi în piaţa de distribuţie a produselor de protecţia plantelor cu o cotă de aproximativ 20%, distribuţie de seminţe certificate cu o cotă de piaţă de peste 10. În primele 9 luni din 2011, Alcedo a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 38% faţă de perioada similară a lui 2010, ajungând la 64,3 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alcedo,
fabrica
/actualitate/alcedo-a-investit-2-milioane-de-euro-intr-o-fabrica-8882418
8882418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.