Alb, negru, roz: Ce este ciocolata roz şi cum a apărut ea pe piaţă într-o lume care de opt decenii nu mai cunoscuse nicio revoluţie?

Postat la 05 iunie 2019 136 afişări

Alb, negru, roz: Ce este ciocolata roz şi cum a apărut ea pe piaţă într-o lume care de opt decenii nu mai cunoscuse nicio revoluţie?

Unora le place albă şi dulce, untoasă chiar. Alţii preferă să fie neagră şi amăruie, şi totuşi uşor catifelată. Există şi aceia care aleg să simtă laptele din ciocolată. Da, despre ciocolată e vorba. Mai nou, au apărut cei care au vrut să fie altfel şi au dat tonurile clasice, pe roz (Ruby), iar dulceaţa deja cunoscută a fost înlocuită de un dulce-acrişor care nu aduce aproape deloc cu gustul consacrat al celui mai iubit desert printre pământeni.

Ce este ciocolata Ruby şi cum a apărut ea pe piaţă într-o lume care de opt decenii nu mai cunoscuse nicio revoluţie?

„Timp de zeci de ani, un trio de arome şi culori a fost definiţia completă a ciocolatei: albă, neagră, cu lapte“, povesteşte Aura Oprea, director general al brandului de ciocolată Chocoli­ssimo pe piaţa din România. Recent, în această primăvară, în portofoliul companiei a apărut pe lângă trio-ul consacrat şi ciocolata roz, care a avut lansarea oficială pentru publicul larg acum mai puţin de doi ani.

Prima tabletă rubinie de ciocolată a fost comercializată în ianuarie 2018 de către gigantul elveţian Nestlé, care a deţinut drepturi exclusive de comercializare timp de 6 luni. Primele pieţe pe care a fost testată Ruby au fost cele din Asia, pentru ca de la finalul lui 2018 aceasta să fie lansată şi în România, fiind însă comercializată la scară destul de redusă, prin magazine de specialitate.

„După 80 de ani de la lansarea ciocolatei albe de către Nestlé, cel mai mare producător de ciocolată din lume, Barry Callebaut (unul dintre cei mai mari producători de cacao din lume - n.red.) a schimbat pentru totdeauna istoria acestui desert când a introdus în premieră ciocolata roz – Ruby“, povesteşte Aura Oprea. Nestlé a fost însă cel care a comercializat produsul.

În ceea ce priveşte Ruby, materia primă este tot untul de cacao, ca la celelalte tipuri de ciocolată. Deşi are un gust fructat, de fapt aceasta este aroma sa naturală provenită de la boabele rubinii - aşa cum au fost denumite boabele de cacao care stau la baza acestui „fenomen“.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciocolata,
piata,
refuz,
revolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.