Afacerile din domeniul auto au crescut cu peste 9% în primele 5 luni din 2018

Postat la 13 iulie 2018 67 afişări

În perioada ianuarie-mai 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2017 atât ca serie brută, cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 11%. arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică - INS.

Afacerile din domeniul auto au crescut cu peste 9% în primele 5 luni din 2018

„Ca serie brută, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+23,3%), comerţul cu autovehicule (+17,5%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-7,8%)”, arată un comunicat al INS.

În luna mai 2018, comparativ cu luna mai 2017 afacerile din domeniul auto a înregistrat o creştere cu 10,4% faţă de luna mai 2017, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+19,4%) , comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,2%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.