Volvo, pe mana chinezilor?

Postat la 06 august 2009 19 afişări

Constructorul suedez de autovehicule Volvo, divizie a Ford, ar putea fi cumparat de cel mai mare grup auto independent din China, Geely Automobile, potrivit informatiilor vehiculate in presa internationala.

“Suntem in discutii cum mai multi posibili cumparatori pentru Volvo si aceasta situatie nu s-a schimbat”, a precizat in urma cu cateva zile John Gardiner, directorul european de comunicare strategica al Ford, potrivit Forbes.

Ford va lua in august o decizie oficiala privitoare la vanzarea diviziei suedeze, deschizand, astfel, cel mai probabil calea constructorului auto chinez pentru preluarea Volvo.

"Grupul chinez a finalizat planul prin care va cumpara pachetul majoritar al Volvo Cars", potrivit publicatiei economice Dagens Industri, din Suedia, citand surse apropiate situatiei.

Ford, care a cumparat Volvo in 1999 cu 6,4 miliarde dolari, va ramane actionar minoritar la compania suedeza.

Geely Automobile este cel mai important producator auto independent din China, cu o cota de piata de peste 25% şi o capacitate anuala de productie estimata la 300.000 de unitati.

Anul trecut, Volvo a vandut 375.000 de automobile, in scadere cu 18% comparativ cu aceeaşi perioada a 2007.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
volvo,
auto,
ford,
china,
geely,
automobile
/actualitate/afaceri/volvo-pe-mana-chinezilor-4725793
4725793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.