Vezi aici pe ce dau banii directorii de resurse umane

Postat la 13 septembrie 2010 40 afişări

Salariile si dezvoltarea profesionala reprezinta principalele zone catre care directorii de resurse umane directioneaza bugetele de care dispun.

Directorii de resurse umane au, in fiecare an, aproximativ 10 tipuri de activitati pe care trebuie sa le finanteze din bugetele pe care le au la dispozitie. Potrivit Barometrului Pietei de Resurse Umane realizat in perioada iunie-august de compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown, 19,3% dintre companiile chestionate au raspuns ca aloca mai mult de 50% din buget pentru plata salariilor, in timp ce 40,6% aloca in acest scop intre 1% si 20% din bugetul de resurse umane.

Si pentru training directorii de resurse umane dau multi bani - jumatate dintre companiile incluse in cercetare cheltuiesc anual aproape un sfert din bugetul de resurse umane in acest scop. Chiar daca nu se mai fac la fel de multe angajari ca in 2008, recrutarea ramane o activitate costisitoare, circa 70% dintre companii declarand ca "mananca" peste 20% din bugetul de resurse umane.

Neintelegerile care au aparut in ultimii doi ani intre angajati si angajatori au generat o serie de conflicte deschise, care, de multe ori, au ajuns pana in fata justitiei. Si pentru acestea directorii de resurse umane si-au creat rezerve financiare, care, in cateva cazuri s-au ridicat si la jumatate din valoarea totala a bugetului de resurse umane.

Elementele specifice care tin de logistica departamentului de resurse umane, consultanta externa pentru optimizarea proceselor de resurse umane, comunicarea interna si realizarea unor studii de piata reprezinta alte activitati care intra in planul de cheltuieli al directorilor de resurse umane, insa acestea nu necesita mai mult de 20% din bugetele disponibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
bani,
directori,
salarii
/actualitate/afaceri/vezi-aici-pe-ce-dau-banii-directorii-de-resurse-umane-7213837
7213837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.