Ursus Breweries: Am scazut mai putin decat piata

Postat la 17 iulie 2009 22 afişări

Vanzarile de bere din al doilea trimestru al anului au fost chiar mai slabe decat in primele trei luni din 2009, spune Stephan Maria Weber, director general al Ursus Breweries.

“Scaderea noastra a fost mai mica decat 5%, deci sub media pietei”, a adaugat el. Intre cauzele scaderii se numara, conform reprezentantilor Ursus, vremea mai putin caniculara decat previziunile, scaderea volumului de bani trimisi acasa de cei ce lucrau peste hotare, din care cei mai multi sa-u intors in tara. In plus, oamenii cheltuiesc mai putin pentru ca sunt mai nesiguri in privinta viitorului si mai precauti.

Ursus Breweries a finalizat o transa de investitii in modernizarea si extinderea capacitatilor de productie a fabricii de bere din Timisoara. Cele peste 50 de milioane de euro au fost destinati instalarii de noi linii de fabricare si imbuteliere a berii. Au fost instalate o linie pentru PET-uri si una pentru doze, ceea ce a dus la dublarea capacitatii de productie a fabricii.

Piata berii a depasit la finalul anului trecut vanzari de aproximativ 1,6 miliarde de euro si 20,2 milioane de hectolitri. Principalii producatori de pe piata sunt multinationalelor din industria berii - Heineken, Ursus Breweries (SAB Miller) InBev Romania (AB InBev), United Romanian Breweries Bereprod (Carlsberg) dar pe piata exista si producatori independenti ca European Food si Romaqua.

Cititi aici cum se lupta producatorii independenti de bere cu multinationalele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ursus-breweries-am-scazut-mai-putin-decat-piata-4651553
4651553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.