Time Warner se aliaza cu CME, actionarul majoritar al Pro TV

Postat la 23 martie 2009 11 afişări

Grupul de televiziune CME, actionarul majoritar al PRO TV, a anuntat incheierea unei aliante strategice cu unul dintre cele mai importante companii de media din lume, Time Warner - SUA, prin care gigantul american va investi 241,5 mil. dolari in CME, scrie Ziarul Financiar.

Time Warner va cumpara 19 milioane de actiuni noi emise de CME, ceea ce inseamna aproximativ 31% din capitalul grupului care opereaza mai multe canale TV in Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Croatia, Ucraina si Bulgaria.

De asemenea, CME si studiourile Warner Bros, celebra divizie a Time Warner, vor forma un parteneriat pentru lansarea si operarea unor canale tematice de televiziune in tarile in care CME este prezenta. Aceste canale, dintre care o parte sub brandul Warner Bros, vor difuza filme internationale si seriale, incluzand productii din celebrul portofoliu al studiourilor americane.

“Sunt increzator ca aceasta alianta cu Time Warner va accelera dezvoltarea CME si va duce compania la un nivel la care doar visam in urma cu cincisprezece ani. Legatura dintre pozitia strategica a CME si brandurile Time Warner va imbunatati perspectivele celor doua companii pe masura ce vor colabora”, a declarat Ronald Lauder, fondatorul si principalul actionar al CME, o companie care a avut anul trecut venituri de peste un miliard de dolari.

Jeff Bewkes, directorul executiv (CEO) al Time Warner, a afirmat ca tranzactia cu CME este o oportunitate unica de a investi si de a se asocia cu o companie media lider de piata in Europa Centrala si de Est. “Chiar daca aceasta regiune este influentata de criza economica globala, noi credem ca CME este pozitionata ideal pe termen lung, odata ce zona Europei Centrale si de Est va cunoaste din nou o crestere sustinuta, iar companiile de media din aceste tari vor continua sa se dezvolte. Consideram ca aceasta tranzactie va crea valoare adaugata pentru actionarii ambelor companii avand in vedere ca vom lucra cu talentata echipa de management a CME pentru a atinge potentialul maxim de crestere”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Time Warner,
CME,
Pro TV,
alianta,
media,
ZF
/actualitate/afaceri/time-warner-se-aliaza-cu-cme-actionarul-majoritar-al-pro-tv-4075381
4075381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.