Takko a ajuns la 19 magazine in Romania

Postat la 20 noiembrie 2008 48 afişări

Retailerul german de imbracaminte Takko deschide azi cel de-al doilea magazin din Arad si primul din Constanta. Compania si-a planificat ca la sfarsitului lui 2008 sa numere 21 magazine pe piata locala.

Cele doua noi spatii de vanzare ale Takko, care ocupa in medie 500 mp fiecare in galeriile operatorului de hipermarketuri real,- din cele doua orase, preced deschiderea altor doua magazine, in urmatoarea luna, la Oradea si Buzau. Valoarea investitiei intr-un magazin Takko ajunge la 300.000 de euro.

Odata cu deschiderile de magazine in Arad si Constanta, retailerul german de tip discount a ajuns sa opereze o retea de 19 magazine in tara. Intrat pe piata in septembrie anul trecut, prin deschiderea unui magazin la Arad, planul de dezvoltare al Takko pentru 2009 prevede deschiderea a aproximativ 15-20 magazine, in centre comerciale sau mall-uri. Valoarea investitiilor bugetate este de circa sapte milione de euro.

Printre competitorii Takko pe piata locala se numara retele de magazine precum House of Art, TinaR, Fox sau Kenvelo.

Compania Takko, cu sediul in Telgte, a fost infiintata in 1982 si este in prezent al doilea retailer de pe piata de profil din Germania, potrivit datelor companiei. In Europa, retailerul adminstreaza peste 1200 de magazine, dintre care 350 sunt in afara Germaniei, in tari ca Austria, Republica Ceha, Olanda, Belgia, Ungaria, Slovacia, Elvetia si Romania.

Brand-ul mai este este prezent prin magazine in sistem de franciza in Slovenia, Lituania, Estonia, Letonia si Portugalia. Takko estimeaza pentru anul financiar 2007/2008 o crestere cu 10% a vanzarilor si o cifra de afaceri de 800 milioane euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
retail,
Takko
/actualitate/afaceri/takko-a-ajuns-la-19-magazine-in-romania-3525958
3525958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.