Statul roman a risipit in ultimii cinci ani 200 mld. euro

Postat la 12 mai 2010 12 afişări

In ultimii cinci ani statul a avut la dispozitie peste 200 mld. de euro, de patru ori mai mult decat guvernul anterior, bani care nu sunt vizibili in economie. In ciuda crizei si a restrictiilor anuntate, salariile unor angajati din institutiile aflate in subordinea Guvernului au crescut in primul trimestru si sunt peste salariul de 7.200 de lei al presedintelui. Taieri de salarii, monitorizarea contractelor finantate de la bugetul de stat, concedierea persoanelor angajate cu pile in sistemul bugetar, desfiintarea unor agentii nu mai au nicio legatura cu realitatile si necesitatile statului roman, atentie sporita la fiecare leu cheltuit de la buget sunt cateva dintre propunerile pe care cititorii le-au dat la intrebarea ZF: "Ce exemple de risipa de bani publici sau deturnare de fonduri cunoasteti?".

Ziarul Financiar a inceput o seriei de articole in care incearca sa analizeze para­doxurile din eco­nomie si societate ca rezultat al politicilor guvernantilor si a cerut cititorilor sa trimita exemple de risipa a banilor publici, precum si opinii cu privire la cum ar trebui stopate.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
stat,
bani,
Romania
/actualitate/afaceri/statul-roman-a-risipit-in-ultimii-cinci-ani-200-mld-euro-6113264
6113264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.