S-a deschis cel mai mare mall din Romania (GALERIE FOTO din interior)

Postat la 24 februarie 2010 469 afişări

Sun Plaza, cel mai mare mall din tara, va fi deschis publicului incepand de astazi, dupa o serie de mai multe amanari. Nu toate magazinele vor fi insa deschise la inaugurarea oficiala a proiectului.

"Maine (n.red. astazi) vor fi deschise 80% din magazine, in functie de suprafata. Totul depinde de retaileri", a declarat Michael Richard, general manager EMCT Romania, dezvoltatorul Sun Plaza. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati si este amplasat in partea de sud a Capitalei, in zona Piata Sudului. Potrivit declaratiilor managerilor EMCT, 97% din suprafata centrului comercial este inchiriata.

Printre cei mai importanti retaileri care vor avea magazine in Sun Plaza se numara Cora (hipermarket), BauMax (bricolaj), Flanco (electro-IT), Mobexpert (mobilier), Zara, C&A, New Yorker, Sprider, Debenhams, Bershka, Pull&Bear sau Deichmann (fashion), McDonald's, KFC, Pizza Hut, Starbucks sau Dristor Kebab (restaurante sau cafenele) si Cinema City.

Nu toate magazinele vor fi deschise de maine. Printre cei care vor deschide mai tarziu - in urmatoarea luna, potrivit managerilor EMCT - se numara New Yorker, Debenhams, McDonald's si Starbucks si operatorul de cinematografe Cinema City. De asemenea, tunelul care va face legatura intre statia de metrou Piata Sudului si centrul comercial va fi finalizat peste aproximativ o luna.

"Cinema City vor deschide in aprilie, din cate am inteles, dar este o decizie interna a lor. Din punctul meu de vedere, ar putea sa deschida in urmatoarele doua - trei saptamani", a mai spus Michael Richard. Acesta a mai adaugat, pe parcursul unui tur al mall-ului organizat pentru presa, ca a intampinat dificultati in a ii face pe retailerii germani sa inteleaga ce importanta au pentru romani zilele de 1 si 8 martie.

Investitia in Sun Plaza s-a ridicat la circa 200 mil. euro, investitorul si proprietarul proiectului, dupa finalizarea sa, fiind Sparkassen Immobilien AG, companie de investitii imobiliare din Austria, cu active a caror valoare a fost, la finalul lunii septembrie 2009, de 1,83 miliarde de euro.

Sun Plaza va avea, dincolo de criza economica, si concurenti in ceea ce priveste centrele comerciale, in partea de sud a Bucurestiului fiind deja prezenti Grand Arena, deschis anul trecut, City Mall, deschis in 2005, si Vitantis Shopping Center, in partea de sud-est a Capitalei. Managerii EMCT s-au arat insa increzatori in rezultatele Sun Plaza, argumentand prin mix-ul de magazine din cadrul proiectului.

"Nu putem spune cu exactitate cati vizitatori vom avea insa Cora estimeaza 18.000 de bonuri de casa pe zi. In acelasi timp, la statia de metrou Piata Sudului se inregistreaza zilnic 25.000 de intrari. Ar trebui sa avem, deci, minim 20 de milioane de vizitatori, pe an", a mai spus Michael Richard. Aceasta estimare ar presupun un numar zilnic de aproape 55.000 de vizitatori, in contextul in care numarul vizitatorilor Unirea Shopping Center (n.red. cel mai vechi centru comercial din Capitala, deschis in anii '70) era estimat, intr-un studiu Colliers, la 40.000 pe zi

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Sun Plaza,
magazine,
deschidere,
poze
/actualitate/afaceri/s-a-deschis-cel-mai-mare-mall-din-romania-galerie-foto-din-interior-5612482
5612482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.