Raiffeisen evolution are proiecte locale de circa 1 mld. euro

Postat la 16 aprilie 2008 141 afişări

Compania de dezvoltare imobiliara Raiffeisen evolution project development va derula pe plan local, pana in 2016, mai multe proiecte imobiliare in a caror dezvoltare va investi minim 890 de milioane de euro, valoarea totala a investitiilor putand sa treaca de un miliard de euro

Cel mai costisitor proiect al companiei va fi amplasat pe Sos. Straulesti, in apropiere de viitorul proiect Petrom City. "Nu putem spune inca cu certitudine ce componente va avea acest proiect, deocamdata derulam un studiu de piata si in functie de rezultatele acestuia vom vedea ce vom construi. Avem un plan urbanistic pentru acest teren care ne permite sa construim 400.000 de metri patrati", a declarat Monica Barcutean, managing director al Raiffeisen evolution Romania.

Terenul de langa Petrom City are o suprafata de 100.000 de metri patrati si a fost achizitionat intr-o tranzactie in valoare de 90 de milioane de euro. Desi componentele viitorului proiect al Raiffeisen evolution nu sunt stabilite, reprezentantul companiei a precizat ca valoarea investitiei in acest proiect se va cifra intre 600 si 800 de milioane de euro.

Compania va dezvolta si un proiect rezidential in Balotesti, care se va numi FlowerCity si care va include 170 de unitati locative. "Vor fi apartamente situate in vile individuale, cele mai mici vor avea 90 mp iar cele mai mari vor avea 160 mp", a precizat Monica Barcuteanu.

Raiffeisen evolution project development a lansat astazi proiectul Floreasca City, care va fi amplasat in nordul Capitalei si care va include in prima faza o componenta de spatii de birouri si o zona de retail, proiectul urmand sa includa si o a doua faza, ale carei detalii nu au fost stabilite inca.

Prima faza din Floreasca City va necesita investitii de aproximativ 250 de milioane de euro si va fi finalizata la finalul anului 2010. Proiectul va include in prima faza o cladire de birouri, Sky Tower, care va avea 37 de niveluri supraterane si cinci niveluri subterane, inaltimea cladirii urmand sa fie de 131 de metri.

De asemenea, proiectul va mai include si Office Wing, o cladire de birouri cu cinci niveluri, suprafata construita a celor doua cladiri urmand sa fie de aproximativ 90.000 de metri patrati.

Componenta de retail va fi reprezentata de Promenada, un centru comercial de tip mall care va avea o suprafata inchiriabila de 33.000 mp si care va fi dispus pe trei niveluri. Primele doua niveluri ale Promenada vor reuni peste 135 de matazine, ultimul nivel urmand sa fie dedicat exclusiv zonei de relaxare si distractie. Centrul comercial va dispune de asemenea de 1.300 de locuri de parcare subterane.

Raiffeisen evolution project development este detinuata in proportie de 40% de Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), restul de 60% din actiunile companiei fiind impartite egal intre Raiffeisen Holding, Uniqua si Strabag AG. Compania are pe plan european un portofoliu de investitii cu o valoare aproximativa de 1,7 miliarde de euro.

Pe plan local, Raiffeisen evolution project development a finalizat proiectele JW Marriot Grand Hotel, Oracle Tower, Baneasa Center, Casa Mosilor, Airport Smart Office si Office Center in Ploiesti.

Mai multe informatii despre centrul comercial Promenada precum si despre alte peste 60 de centre comerciale si din provincie puteti afla din suplimentul BUSINESS Magazin, intitulat Catalog de Centre Comerciale, care a aparut pe piata pe 16 aprilie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/raiffeisen-evolution-are-proiecte-locale-de-circa-1-mld-euro-2558477
2558477
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.