Radiografia unei fuziuni bancare

Postat la 06 octombrie 2009 10 afişări

Dupa ce timp de 16 ani in Romania au aparut si au disparut banci uneori in mod dureros, in 2006 a venit vremea consolidarii, incepute printr-o tripla fuziune.

A fost mai intai decizia omului de afaceri Ion Tiriac de a vinde pachetul majoritar al bancii sale catre divizia austriaca a grupului german HVB, proprietara HVB Romania, dupa care a venit preluarea internationala a HVB de catre grupul italian UniCredit. Am avut deci de-a face cu o fuziune nu numai intre mai multe banci, ci si intre mai multe culturi bancare, din tari prea putin cunoscute ca avand trasaturi comune din acest punct de vedere. Dan Pascariu, cel ce a preluat sefia noii banci, a explicat pentru BUSINESS Magazin mecanismele fuziunii.

Click aici pentru a citi materialul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
HVB,
UniCredit,
Ion Tiriac,
fuziune
/actualitate/afaceri/radiografia-unei-fuziuni-bancare-4955130
4955130
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.