Prima campanie de promovare pentru pufuleti

Postat la 17 iunie 2009 361 afişări

Pufuletii Gusto se lanseaza in peisajul comunicarii printr-o ampla campanie care comunica optimismul marcii.

Pentru prima data o campanie de comunicare readuce in atentia publicului, intr-o maniera neconventionala, pufuletii romanesti autentici, de nostalgica amintire si totusi vesela prezenta contemporana. Patru agentii de comunicare au colaborat la dezvoltarea campaniei, de la strategia de brand, spoturi TV si pana la campania de PR si on-line.

Gusto este liderul pietei de pufuleti din Romania potrivit volumului de vanzari. Compania Phoenix, producatorul Gusto, si-a inceput activitatea in urma cu 17 ani, cu o mica linie de productie amplasata in casa unuia dintre asociati. In prezent, fabrica moderna detinuta la Baicoi are o capacitate de productie de peste 1 milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european. Compania exporta pufuleti in 8 tari, iar cifra de afaceri inregistrata in anul 2008 se apropie de 15 milioane de euro. Aparatura inovativa si reteta unica de pufuleti folosita de companie au stabilit standardul calitatii in domeniu si au asigurat succesul produsului.

Phoenix este prima companie producatoare de pufuleti care deruleaza un program de comunicare pentru consumatorii romani.

Campania pufuletilor Gusto a debutat cu misterioasa aparitie in lanurile de langa Baicoi a trei fete zambitoare gigant. Pentru o saptamana, cele trei desene au fost subiect de discutii atat in presa, cat si pe cele mai importante bloguri, si nimeni nu a facut legatura cu fabrica de pufuleti de la Baicoi. Prin aceste desene, pufuletii Gusto au atras atentia oamenilor pentru a da startul campaniei pentru optimism, care va dura cel putin pana la finalul anului. Odata interesul starnit, pentru a aduce zambetul pe fetele romanilor, pufuletii Gusto au creat reclame TV care vorbesc in cheie umoristica despre optimism indestructibil si au initiat Liga Optimistilor.

“Aceasta campanie ni se potriveste ca o manusa, reprezinta exact felul nostru de a fi – mereu optimisti si inzestrati cu simtul umorului. Suntem o companie mica, daca ne comparam cu marile multinationale, dar consumatorii ne-au aprecia”, a declarat Eliodor Apostolescu, unul dintre detinatorii companiei Phoenix.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Campanie de promovare,
pufuleti,
Gusto,
marketing
/actualitate/afaceri/prima-campanie-de-promovare-pentru-pufuleti-4565894
4565894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.