Povestea omului care a descoperit reţeta succesului. Acesta a construit o companie gigant, cu afaceri de miliarde de dolari şi 44.500 de angajaţi

Postat la 11 martie 2024 1382 afişări

Povestea omului care a descoperit reţeta succesului. Acesta a construit o companie gigant, cu afaceri de miliarde de dolari şi 44.500 de angajaţi

Născut într-o familie de antreprenori, Richard Farmer a avut ocazia, încă din copilărie, când îşi ajuta părinţii în business, să descopere dedesubturile gestionării unei afaceri. A împletit apoi experienţa practică cu noţiunile teoretice, învăţate la facultatea de business pe care a urmat-o, şi a pornit propria companie. Rezultatul? Uun gigant cu venituri anuale de miliarde de dolari.

După liceu, Richard T. Farmer s-a înscris la Universitatea Miami din Oxford, Ohio, pe care a absolvit-o cu o diplomă de licenţă în Business, servind ulterior în Marina Statelor Unite. În 1957 s-a întors acasă pentru a se implica full time în compania familiei, Acme Wiper and Industrial Laundry, iar la doi ani distanţă a preluat frâiele afacerii, care la vremea aceea avea doar 12 angajaţi. După schimbarea de conducere, Farmer a decis să reorienteze activitatea businessului înspre închirierea de uniforme.

Reţeta s-a dovedit una de succes, aşa că în 1968 a pornit un nou business cu acelaşi obiect de activitate, Satellite Corp., care a fuzionat mai apoi cu firma tatălui său, dând naştere unui nou brand: Cintas, companie listată pe bursa NASDAQ începând cu 1983. De la venituri modeste de numai câteva zeci de mii de dolari, antreprenorul a reuşit să îşi propulseze businessul în top Fortune 500, odată cu primul miliard. În 1995, anul în care fondatorul s-a retras din rolul de CEO, cedându-i funcţia lui Bob Kohlhepp, Cintas şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Canada, odată cu achiziţia Cadet Uniform Service Ltd. Pe parcurs, jucătorul şi-a diversificat activitatea, înglobând în portofoliu produse de curăţenie, kituri de prim ajutor, de protecţie împotriva incendiilor şi servicii de management al informaţiilor documentelor, printre altele.

În prezent, compania înregistrează o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de dolari şi un număr de circa 44.500 de angajaţi.

După ce s-a retras din conducerea businessului, Farmer a rămas preşedinte până în 2009. Ulterior a păstrat titulatura de preşedinte emerit şi a rămas, totodată, în boardul director. El a fost căsătorit cu Joyce Barnes, alături de care s-a implicat în numeroase acţiuni caritabile prin intermediul fundaţiei familiei, în special în zona educaţiei. Antreprenorul a murit în vara anului 2021.  

Carte de vizită

Richard T. Farmer, fondator, Cintas

1. S-a născut în 1935 şi a lucrat, încă din copilărie, în afacerea familiei, Acme Wiper and Industrial Laundry;

2. A urmat Universitatea Miami din Oxford, Ohio, pe care a absolvit-o cu o diplomă de licenţă în business;

3. După finalizarea studiilor s-a înrolat în Marina Statelor Unite;

4. Întors acasă, a preluat businessul părinţilor săi, în 1968 a pornit propria companie, Satellite Corp., iar în urma fuziunii celor două s-a născut gigantul Cintas;

5. S-a retras din conducerea companiei în 1995, dar a rămas activ în business, implicându-se totodată în activităţi filantropice alături de soţia sa, prin fundaţia familiei;

6. Antreprenorul a murit în august 2021.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.