Onoarea reperata a Merrill Lynch

Postat la 19 noiembrie 2007 1 afişăre

Noul CEO al grupului financiar american Merrill Lynch & Co. va fi de la 1 decembrie John Thain, venit din functia de director al bursei NYSE Euronext, functie pe care o detinea din 2004.

Numirea lui Thain vine dupa demisia fostului director executiv, Stan O'Neal, ca urmare a anuntului privind o pierdere estimata de aproape 8 miliarde de dolari (peste 5 miliarde de euro) din cauza expunerii pe piata creditelor ipotecare secundare. Thain, in varsta de 52 de ani, are o experienta indelungata de lucru intr-un grup financiar important, detinand pe r and, din 1995 pana in 2004, functiile de director executiv pentru Europa, director financiar, respectiv presedinte si director de operatiuni al Goldman Sachs. De la inceputul anului, ca efect al crizei ipotecare, Merrill Lynch a pierdut circa 31 de miliarde de dolari din capitalizare, pretul actiunilor sale coborand cu 38%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Merrill Lynch
/actualitate/afaceri/onoarea-reperata-a-merrill-lynch-1044343
1044343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.