Omul din umbra Carpatair

Postat la 06 octombrie 2009 17 afişări

Originar din Tighina, Republica Moldova, Nicolae Petrov a trecut in 20 de ani de la meseria de pilot de MIG la conditia de manager al unei companii aeriene cu afaceri de aproape 100 de milioane de euro.

Povestea lui e neobisnuita: omul a demisionat in 1990 din fortele aeriene sovietice pentru a pregati o viitoare companie aeriana moldoveneasca. In 1994 infiinteaza Moldavian Airlines, iar intalnirea cu proprietarul companiei Crossair, Moritz Suter, ii deschide perspectiva unor afaceri la scara mai mare. In 1999 infiinteaza viitoarea Carpatair, iar mutarea la Timisoara i-a permis sa faca fata concurentei crancene a Tarom si sa-si reorienteze treptat aria de actiune, de la Italia si vestul Europei la Ucraina si fostul spatiu sovietic.

Click aici pentru a citi materialul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/omul-din-umbra-carpatair-4959222
4959222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.