Mega Image a cumparat La Fourmi

Postat la 31 martie 2008 92 afişări

Fondul de investitii Global Finance a vandut reteaua de supermarketuri La Fourmi, care detine 14 magazine in Bucuresti, catre Mega Image, cel mare lant de supermarketuri din Capitala. Valoarea tranzactiei este de aproape 19 milioane de euro si este estimata a fi finalizata in al doilea trimestru al acestui an potrivit unui anunt al Mega Image.

Mega Image opereaza 23 de magazine si este detinuta de retailerul belgian Delhaize. Delhaize a cumparat intregul pachet de actiuni al La Fourmi, pachetul majoritar de peste 90% fiind preluat de la fondul elen de investitii Global Finance, iar restul de la unul dintre fondatorii retelei, Charles Maalouf.

La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti in 1992. Anul trecut magazinele au realizat o cifra de afaceri cumulata de aproximativ 30 milioane de euro. Cele 14 magazine La Fourmi, ce au suprafete de la 350 la 500 mp vor fi transformate in supermarketuri Mega Image.

Global Finance a intrat in afacerea La Fourmi in toamna anului 2005, reteaua fiind preluata de la investitori de origine libaneza si extinsa de la 11 la 14 unitati.

Fondul de investitii a incercat pe parcursul anului trecut sa extinda reteaua de supermaketuri prin achizitii, fiind aproape de preluarea magazinelor Albinuta, care au intrat insa in proprietatea Profi, sau a retelei de supermarketuri Ethos din Bucuresti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
mega image,
la fourmi,
supermarket,
comert
/actualitate/afaceri/mega-image-a-cumparat-la-fourmi-2504237
2504237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.