McDonald’s se extinde in Polonia

Postat la 14 iunie 2010 62 afişări

Lantul american de fast-food McDonald’s a anuntat ca va deschide 17-20 restaurante noi in Polonia in cursul acestui an, cu o investitie de circa 24 de milioane de euro, relateaza cotidianul Dziennik.

Alte lanturi de fast-food si-au anuntat si ele intentii de expansiune in Polonia. AmRest, listat la bursa din Varsovia, care detine peste 400 de restaurante in Europa Centrala si de Est sub branduri ca Pizza Hut, KFC si Starbucks (din care 190 in Polonia), a obtinut recent o finantare de cca 75 de milioane de euro, pentru extinderea retelei cu 60-70 de restaurante in 2010 si peste 100 in 2011. "Evolutia pietei in 2009 a aratat ca daca polonezii ies sa manance in oras, aleg restaurantele fast-food", a declarat Edyta Kochlevska, editor al portalului economic Dlahandlu.pl.

"Exista suficient spatiu de crestere pentru aceste afaceri, in special in orasele mici, unde marile marci de fast-food beneficiaza aproape de un statut de cult", adauga Kochlevska. In plus, Polonia trebuie sa-si pregateasca infrastructura din timp pentru Euro 2012, a carui gazda va fi impreuna cu Ucraina, asa incat de-a lungul autostrazilor va exista un teren virgin de ocupat pentru lanturile de restaurante. McDonald's este sponsor oficial al Campionatului European de Fotbal din 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
mcdonalds,
fast food,
restaurante,
kfc,
pizza hut
/actualitate/afaceri/mcdonald-s-se-extinde-in-polonia-6370751
6370751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.