Harta alimentelor in Romania. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare

Postat la 31 ianuarie 2011 54 afişări

Reprezentantii industriei alimentare spun ca pana la toamna nu ar trebui sa existe motive de scumpire, chiar daca eventualitatea unei crize a alimentelor a fost invocata si pe plan local.

Singura exceptie este uleiul, care s-ar putea scumpi cu circa 30% in aprilie sau martie, dupa cum au anuntat recent reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA). Motivul oficial al scumpirii este lipsa de materie prima, care ii va determina pe producatori sa importe cu costuri mari.

"In afara de floarea soarelui si de graul pentru panificatie, nu exista alte situatii in care stocurile de materie prima sa se termine", a declarat pentru gandul Dragos Frumosu, presedintele FSIA. Pe lista scumpirilor posibile intra si painea, in cazul in care importurile de grau se vor realiza la preturi mai mari, dupa cum au declarat recent oficialii Ministerului Agriculturii. Se stie ca firmele din panificatie mai au stocuri de grau doar pentru februarie. Dupa aceea, ele vor fi nevoite sa apeleze la importuri. De la inceputul anului, singurul produs care oficial costa mai mult decat la finele anului trecut este laptele. In cursul acestei luni, intr-o singura saptamana, pretul unui litru a urcat cu 20%, depasind 5 lei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
fmcg,
scumpiri,
preturi,
alimente
/actualitate/afaceri/harta-alimentelor-in-romania-unde-se-gaseste-cea-mai-ieftina-mancare-7934300
7934300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.