Google a lansat primul sau telefon mobil (GALERIE FOTO)

Postat la 05 ianuarie 2010 22 afişări

Google a lansat marti primul sau telefon mobil, Nexus One, pe platforma software Android dezvoltata de grup, care ar plasa gigantul cautarilor online in concurenta directa cu Apple iPhone si BlackBerry, produs de Research in Motion

Lansarea a avut loc in cadrul unei conferinte de presa programata de companie pentru marti. Telefonul va costa 529 de dolari la liber si 179 de dolari la abonament pe doi ani la operatorul T-Mobile. In SUA, telefonul va mai fi comercializat de Verizon, in timp ce in Europa va fi distribuit de Vodafone.

Nexus One are un display de 3,7 inchi (9,3 cm), o memorie RAM de 512 MB si un card microsd de 4 GB (care se poate extinde pana la 32 GB).

Desi nu au dat foarte multe detalii despre primul telefon marca Google, oficialii companiei au mai afirmat ca, in urma cu trei saptamani, angajatii companiei au primit versiunea finala a smartphone-ului, pentru teste finale.

De asemenea, Google a tinut sa precizeze ca pana acum, piata wireless a cunoscut doar "inceputul a ceea ce este posibil" prin sistemul de operare Android, care a fost introdus pentru telefoanele mobile la finalul anului 2007.

Nexus One, primul telefon lansat sub brandul propriu Google, va fi produs de compania taiwaneza HTC Corp si ar putea introduce noi aplicatii software dezvoltate de gigantul American.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Google,
telefon mobil,
Nexus One,
iPhone,
Blackberry
/actualitate/afaceri/google-a-lansat-primul-sau-telefon-mobil-galerie-foto-5264632
5264632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.