Fosta fabrica Albalact, la mezat

Postat la 21 ianuarie 2008 1 afişăre

Fabrica Albalact, ce a functionat intr-un spatiu plasat in centrul orasului Alba Iulia va fi fie vanduta, "fie va fi transformata intr-un proiect real estate in cadrul unui parteneriat in care Albalact sa devina un investitor pasiv”, a declarat Raul Ciurtin, presedintele companiei.

O alegere intre cele doua variante va fi luata in urma convocarii Adunarii Generale a Actionarilor din data de 26 februarie 2008 la sediul nou din localitatea Oiejdea. O alta decizie asteptata in urma sedintei AGA este listarea societatii Albalact la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Noul spatiu de productie este plasat la Oiejdea, la cativa km de orasul Alba Iulia si a fost deschis in septembrie anul trecut, in urma unei investitii de circa 11 milioane de euro. Fabrica se intinde pe o suprafata de 11.000 de metri patrati.

Actionarii vor supune aprobarii si un plan amplu de investitii in mai multe ferme de vaci. "Intentia noastra este sa dezvoltam ferma proprie existenta la Vaidei, in Hunedoara, dar si sa construim sau sa achizitionam alte ferme noi. Unul din planurile strategice ale Albalact este tocmai asigurarea unei cantitati cat mai mari de materie prima de calitate din surse proprii, in contextul in care procurarea laptelui ca materie prima a devenit o problema serioasa in intreaga Europa. Urmeaza sa discutam dimensiunea investitiilor si etapele de dezvoltare”, a adaugat Raul Ciurtin, presedintele Albalact.

Albalact se afla in acest moment printre primii cinci producatori de lactate din Romania, in top mai aflandu-se Friesland Foods, Danone, Hochland si La Dorna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Albalact,
Ciurtin
/actualitate/afaceri/fosta-fabrica-albalact-la-mezat-2343748
2343748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.