FORT: Distribuitorii de carburanti trebuie sa afiseze toate taxele suportate de cumparatori

Postat la 22 martie 2011 46 afişări

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita distribuitorilor de carburanti din Romania sa afiseze defalcat toate taxele suportate de cumparatori la un litru de carburant, intr-un loc cat mai vizibil, la intrarea in statiile de alimentare sau la casa de marcat.

"Atat timp cat Guvernul refuza prezentarea in mod transparent a componentelor (taxe, accize, redevente, etc.) din pretul carburantilor, furnizorii au ocazia astfel sa demonstreze buna credinta in raport cu consumatorul ", se arata intr-un comunicat al FORT. Potrivit federatiei, in cazul in care nici guvernul, nici distribuitorii de combustibil nu afiseaza transparent componenta pretului inseamna ca "intre Guvern si furnizori exista de fapt o intelegere de tip cartel". Carburantii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 pretul a avansat cu 13%. Majorarile de preturi au continuat si in acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
benzina,
preturi,
carburanti,
taxe
/actualitate/afaceri/fort-distribuitorii-de-carburanti-trebuie-sa-afiseze-toate-taxele-suportate-de-cumparatori-8087252
8087252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.