Emilia Bunea, de la ING Pensii, a fost promovata in cadrul grupului

Postat la 30 martie 2010 99 afişări

De la 1 aprilie, Emilia Bunea, directorul general al ING Fond de Pensii, va prelua functia de chief financial officer in cadrul ING Asigurari Europa Centrala. Locul sau va fi luat de Marius Popescu, care in prezent conduce ING Investment Management.

"Sunt onorata de decizia grupului ING de a-mi incredinta coordonarea finantelor celor zece tari ce compun regiunea noastra. Este o misiune pe care o preiau cu responsabilitate si entuziasm. In acelasi timp, voi continua sa urmaresc cu interes dezvoltarea pietei pensiilor private din Romania, atat de necesara in contextul demografic si economic cunoscut", spune Emilia Bunea.

Emilia Bunea (40 de ani) s-a alaturat echipei ING in septembrie 2007, cand a preluat mandatul de director financiar al ING Asigurari de Viata, avand ca principale atributii coordonarea cadrului privind profitabilitatea companiei, managementul activelor si cheltuielilor, controlul riscului nonfinanciar si coordonarea procesului de bugetare. Incepand cu luna august 2008, Emilia Bunea a fost desemnata CEO al ING Fond de Pensii. Cu o cariera in domeniul financiar de 13 ani, Emilia Bunea este, de asemenea, responsabila in cadrul Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), pentru coordonarea Comisiilor Juridica si de Actuariat.

"Promovarea unui membru din echipa ING Romania in structurile regionale de top management ale grupului dovedeste, o data in plus, nivelul ridicat de expertiza al specialistilor romani si rezultatele excelente obtinute pe plan local", spune Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata si presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

Marius Popescu (35 de ani) are o experienta de noua ani in domeniul financiar, in ultimii cinci ani dezvoltandu-si cariera in cadrul ING. S-a alaturat echipei ING in 2005, ca manager de investitii al ING Asigurari de Viata, pentru ca in 2008 sa preia mandatul de director general al ING Investment Management Romania.

Aici a coordonat investitiile romanesti ale fondurilor ING domiciliate in Luxemburg. Anterior, a lucrat timp de patru ani ca analist financiar pentru General Motors in America de Nord. Marius Popescu are certificarile CFA (Chartered Financial Analyst, fiind membru al Toronto CFA Society si CFA Romania), ACCA (Chartered Certified Accountant), CGA (Certified General Accountant, membru al CGA Canada) si este absolvent MBA la Saint Mary's University in Halifax, Canada.

"2010 marcheaza un moment de referinta pentru aceasta piata, an in care activele din administrarea fondurilor de pensii obligatorii vor depasi pragul de un miliard de euro, dar si un prim pas catre normalitate, odata cu majorarea contributiilor virate la 2,5% din salariul brut al celor aproape cinci milioane de participanti", spune Marius Popescu.

Din pozitia de director general al ING Fond de Pensii, Marius Popescu va fi responsabil cu stabilirea directiilor de dezvoltare necesare pentru a asigura atingerea obiectivelor companiei, precum si rolul de reprezentare in relatia cu presa si autoritatile, continuand sa se implice activ in cresterea importantei pensiilor private in economia romaneasca.

Pe segmentul de pensii private, compania ING Fond de Pensii administra la sfarsitul lunii februarie 2010 active nete in valoare de 1,077 miliarde de lei, detinand o cota de 39,51% din piata pensiilor private obligatorii. La aceeasi data, ING Fond de Pensii avea 1.633.248 de participanti, dintre care aproximativ 95% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/emilia-bunea-de-la-ing-pensii-a-fost-promovata-in-cadrul-grupului-5788547
5788547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.