Doar cateva zile ca sa va decideti pensia

Postat la 15 ianuarie 2008 1 afişăre

Au mai ramas doar cateva zile pana pe 17 ianuarie, data la care se incheie campania de aderare initiala pentru fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II).

Pana pe 7 ianuarie, adica cu zece zile inainte de incheierea campaniei de aderare, numarul de participanti atrasi de cele 18 fonduri se ridica la aproape 3,2 milioane. Potrivit celor mai recente declaratii ale oficialilor Casei Nationale de Pensii (CNPAS), piata potentiala pentru pensiile private obligatorii este de aproximativ 3,7 milioane de clienti. Diferenta o reprezinta aproximativ jumatate de milion de persoane eligibile, care nu semnasera inca pentru pensia obligatorie.

Potrivit legii, toti salariatii care nu implinisera 35 de ani pana la data de 31 decembrie 2007 inclusiv sunt obligati sa adere la un fond de pensii private.

Data limita a aderarii este pentru acestia 17 ianuarie 2008. n acelasi timp, salariatii cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani au si ei dreptul sa adere la un fond de pensii (fara a fi insa obligati) si pot lua aceasta decizie oricand pana ating varsta limita de 45 de ani permisa de legislatie, adica inclusiv dupa 17 ianuarie.

Aflati din BUSINESS Magazin toate informatiile necesare ca sa va decideti pentru o pensie privata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/doar-cateva-zile-ca-sa-va-decideti-pensia-2335871
2335871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.