Cosmote a cumparat Zapp

Postat la 01 iulie 2009 18 afişări

Operatorul de telefonie mobila Cosmote a semnat ieri acordul de achizitie al Telemobil S.A. (Zapp), suma pentru achizitia actiunilor fiind estimata la aproximativ 61 de milioane de Euro.

"Tranzactia marcheaza o noua etapa de crestere si extindere a bazei de utilizatori pentru COSMOTE Romania", a spus Michael Tsamaz, CEO Cosmote. Parcursul nostru din ultimii trei ani si jumatate de cand activam in Romania este dovada ca aceasta companie poate utiliza la maxim beneficiile acestei noi investitii", a completat acesta.

Pe langa suma platita pentru actiuni, Cosmote va prelua si datoriile si obligatiile Zapp, care sunt estimate la aproximativ 146 de milioane de Euro.

Rolul de consultanti financiari ai Cosmote pentru tranzactie l-au avut Citigroup Global Markets Limited (CITI) si NM Rotschild and Sons Limited, iar acordul de cumparare a fost semnat de Michael Tsazmaz, CEO al Cosmote Group si de catre Nadim Akkawi, Director Corporate Finance, membru al Saudi Oger Group

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cosmote,
Zapp,
Telecom,
Tranzactii,
IT&C,
/actualitate/afaceri/cosmote-a-cumparat-zapp-4609401
4609401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.