Cosmin Niţu: Perseverenţa este factorul determinant pentru reuşita în carieră

Postat la 21 octombrie 2022 97 afişări

Cosmin Niţu: Perseverenţa este factorul determinant pentru reuşita în carieră

Vârstă: 38 de ani

Funcţie: Partener Asociat la EY România în departamentul de audit din Bucureşti.

Companie: EY România

Număr de colegi aflaţi în subordine: 40-50

Experienţă:  S-a angajat la EY România în anul 2007, direct de pe băncile facultăţii. A început din poziţia de asistent (junior) în departamentul de audit, iar în prezent are rolul de Partener Asociat în acelaşi departament.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Talentul şi câteodată norocul ajută; dar cu siguranţă perseverenţa este factorul determinant.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Conduc o maşină electrică; este a doua şi am în plan un al treilea upgrade. Există tot timpul obiective pe care să îmi doresc să le ating sau lucruri pe care să le obţin, iar în modul acesta pot privi mereu spre viitor în mod aspiraţional. Însă nu uit niciodată să apreciez ceea ce am în prezent.

În ce loc te simţi cel mai fericit?

Dacă ar fi să aleg un loc geografic, îmi place foarte mult Roma. Dar fericirea o regăsesc în momentele mici din fiecare zi, deseori în locuri mult mai simple şi mai puţin sofisticate.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?   

Deşi nu pot să îmi asum că familia este meritul meu, cea mai mare realizare este ceea ce am devenit eu datorită familiei; atât în rolul de soţ şi tată, cât şi în plan profesional. Aşadar, familia câştigă în acest clasament, cu scor mare.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?    

Nu există o viaţă perfectă, iar asta este minunat!

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?     

În ciuda pandemiei şi războiului, suntem norocoşi că trăim în această era a avansului tehnologic. În plus, am senzaţia că suntem foarte aproape de stadiul generării de energie ieftină şi din abundenţă, dincolo de care progresul tehnologic va fi exponenţial („the singularity“). Provocarea este să atingem acest punct şi apoi să îl fructificăm colectiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Cosmin Nitu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.