Colosul „Avatar”, detronat din fruntea box office-ului de o idila cu buget mic

Postat la 09 februarie 2010 17 afişări

Modificare de lider in showbiz-ul nord-american: la sfarsitul saptamanii trecute, filmul lui James Cameron, de 9 ori nominalizat la Oscar 2010, a trebuit sa cedeze locul I in topul incasarilor.

Odata si-odata trebuia sa se intample. "Avatar" nu putea ramane vesnic in fruntea box office-ului american. Totusi, e bizar ca superproductia care a rescris istoria incasarilor a fost detronata de un film cu buget redus, din categoria "chick flick". "Dear John" se numeste pelicula care a reusit performanta de a termina saptamana trecuta pe locul 1, cu bilete vandute pe teritoriul SUA si al Canadei in valoare de 32,4 milioane de dolari. Nou-venitul are doar cateva legaturi cu fenomenul "Avatar": include o poveste de dragoste si are protagonisti cvasinecunoscuti. Totusi, idila din "Dear John" este cat se poate de "terestra", fata de cea eminamente SF din superproductia care a isterizat lumea. In ceea ce priveste banii necesari productiei, deosebirile sunt si mai mari. Drama romantica despre un soldat aflat in permisie, care se indragosteste de o studenta, a costat 25 de milioane de dolari, cam de 10 ori mai putin fata de cele aproximativ 240 de milioane, cat a insumat bugetul extravagantei povesti cu uriasi albastri. (Dupa weekendul premierei, rezulta ca "Dear John", regizat de suedezul Lasse Hallstrom si jucat de Channing Tatum si Amanda Seyfried, si-a scos deja banii). de drum.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
Avatar,
box-office,
buget,
Oscar,
James Cameron
/actualitate/afaceri/colosul-avatar-detronat-din-fruntea-box-office-ului-de-o-idila-cu-buget-mic-5488788
5488788
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.