Cine sparge gheata?

Postat la 13 octombrie 2007 1 afişăre

Prima companie publica din Serbia ce ar putea fi listata la Bursa din Belgrad ar putea fi Telekom Serbia. Viceprim-ministrul Bozidar Delic a spus ca dupa adoptarea legislatiei urmeaza sa fie stabilite conditiile ce va trebui sa fie indeplinite de companii pentru listare, insa nu a oferit o data precisa.

Expertii bursei considera ca daca marile monopoluri de stat, cum ar fi NIS, Telekom, producatorul de energie EPS sau Nikola Tesla Airport, nu vor fi listate, investitorii locali vor duce lipsa de titluri de calitate si este posibil sa-si orienteze banii spre alte burse. In plus, acestea sunt titlurile in jurul carora se construieste piata de capital, ele fiind primele care intra in atentia investitorilor institutionali. Desi Delic crede ca Telekom Serbia ar putea fi compania care va sparge gheata si se va lista prima pe bursa, criticii spun ca firma s-ar putea impotrivi listarii din dorinta de a evita aducerea la cunostinta publicului a rapoartelor sale financiare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
Telekom,
listari,
Belgrad,
Serbia
/actualitate/afaceri/cine-sparge-gheata-954913
954913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.