Centerra incepe proiectul de la Tractorul Brasov indiferent daca obtine sau nu finantare

Postat la 20 ianuarie 2010 103 afişări

Reprezentantii companiei Centerra Management, dezvoltatorul proiectului Coresi care va fi amplasat pe locul fostei platforme industriale Tractorul Brasov, vor incepe, cel mai probabil in vara acestui an, constructia centrului comercial Coresi Shopping City, una din componentele proiectului.

"Modelul acesta nu mai functioneaza", a declarat Victor Vadaneaux, managing partner Centerra, facand referire la modelul dupa care au fost realizate numeroase investitii imobiliare in anii buni ai pietei imobiliare, si anume achizitionarea terenului, un mic aport de capital propriu si finantare bancara. "Era o bula, nu era un model sustenabil. Suntem pregatiti sa sustinem investitia din surse proprii", a mai precizat Vadaneaux.

Coresi Shopping City va fi componenta comerciala a proiectului Coresi, care se va intinde pe o suprafata totala de 123 de hectare - fosta platoforma industriala Tractorul Brasov, achizitionata in urma cu doi ani la un pret de 77 de milioane de euro. Centerra a semnat deja primul contract cu o ancora comerciala, Auchan urmand sa deschida un hipermarket.

In total, Coresi Shopping City va atrage investitii de 110 milioane de euro, 40% din aceasta suma urmand sa fie reprezentata de prima faza a proiectului - care va include, pe langa hipermarketul Auchan, si o galerie comerciala, un magazin de bricolaj, unul de mobilier si unul de articole sportive.

Prima faza va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 45.000 de mii de metri patrati iar cea de a doua de 40.000 de metri patrati. Constructia celor doua faze va incepe in paralel cu cea a primei faze si va include 150 de magazine, cafenele, restaurante si un cinematogral multiplex cu ecrane digitale. Auchan si restul magazinelor de mari dimensiuni se va deschide in al treilea trimestru din 2011 iar componenta de mall este programata spre finalizare in 2012.

"Nu am gandit proiectul pentru perioada actuala si nici pentru un an - doi ci pentru 10 - 20 de ani. Am facut, spre exemplu, studii privind evolutia populatie pe termen mediu", a declarat Silviu Savin. Potrivit reprezentantilor companiei, in acest moment se poarta discutii avansate cu retaileri care ar inchiria aproximativ 35% din suprafata galeriei comerciale din fata Auchan.

In Brasov exista deja, la iesirea spre Bucuresti, o platforma comerciala de mari dimensiuni unde, potrivit unor informatii din piata, Decathlon va deschide un magazin. In oras mai exista si Unirea Shopping City si doua centre comerciale de mici dimensiuni iar in stadii de planificare se mai afla Korona Brasov.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/centerra-incepe-proiectul-de-la-tractorul-brasov-indiferent-daca-obtine-sau-nu-finantare-5385134
5385134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.