Cat costa Romania

Postat la 06 octombrie 2009 27 afişări

In toamna anului 2004 numerele mari si costurile incepeau sa iste si altfel de fiori decat cei reci - era crestere economica, firmele se miscau bine, apareau din ce in ce mai des povesti de succes.

Iar Business Magazin isi incepe povestea cu cel mai mare numar care era disponibil atunci pe piata. Si cu o curiozitate pe care nici macar autoritatile n-au avut-o: care este valoarea domeniului public al statului, compilat pe 11.734 de pagini, ce se afla acolo si la ce valoare. Valoarea nu mai are prea mare importanta, e doar statistica - 686.195.000.000.000 de lei vechi, adica in jur de 20 de miliarde de dolari. Dar a fost un exercitiu jurnalistic inedit, macar pentru faptul ca am aflat ca statul e destul de neglijent cu proprietatile sale: isi evalua picturile de Claude Monet cu 300.000 lei vechi, cabina portarului din strada Pangratti a Televiziunii nationale era, pe inventar, de trei ori mai valoroasa decat turnul, iar pestera Scarisoara, Cheile Bicazului si masivul Piatra Craiului erau pretuite la cate un leu fiecare.

Click aici pentru a citi materialul intreg.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cat-costa-romania-4954944
4954944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.