Care este motivul pentru care Apple a plătit o amendă de 12,3 milioane de dolari către bugetul de stat al Rusiei

Autor: Ştefan Stan Postat la 22 ianuarie 2024 229 afişări

Care este motivul pentru care Apple a plătit o amendă de 12,3 milioane de dolari către bugetul de stat al Rusiei

Apple a plătit o amendă de 1,18 miliarde de rupii (12,3 milioane de dolari) către bugetul de stat al Rusiei, după ce o instanţă din Moscova a găsit gigantul tehnologic american vinovat de abuz de poziţia sa dominantă pe piaţa App Store, a anunţat luni autoritatea de supraveghere anti-monopol din Rusia, scrie FT. 

Banii folosiţi pentru această plată vor merge direct la bugetul rus, a precizat Serviciul Federal Anti-Monopol. Banii vor spori visteria Kremlinului într-un moment în care guvernul preşedintelui Vladimir Putin strânge toate fondurile pe care le poate pentru a susţine cheltuielile record în domeniul apărării pentru efortul său de război din Ucraina.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Instanţa a decis în noiembrie că Apple a interzis dezvoltatorilor de aplicaţii iOS să îşi informeze clienţii că pot plăti achiziţiile în afara App Store.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.