Antreprenorul care a făcut milioane punând copii la muncă

Postat la 01 iunie 2016 7066 afişări

Când era copil visa să devină preşedinte. Un vis despre care ar spune că a devenit realitate. Antreprenorul mexican Xavie Lopez Ancona este fondatorul şi preşedintele parcului de distracţii pentru copii numit Kidzania, informează BBC.

Parcurile inspirate din lumea reală sunt mini-oraşe unde copiii sunt puşi la muncă şi mimează rolurile adulţilor. În schimb ei câştigă „Kidzos”, moneda parcurilor, pe care-i pot cheltui pe jucării sau pe diferite experienţe din parc.

Copiii se pot „angaja” pe mai multe posturi: de la colector de gunoi până la dentist sau pompier. Parcul de distracţii al lui Ancona s-a dovedit a fi un succes, iar din 1999 când a deschis primul parc în Santa Fe afacerea s-a extins rapid. În prezent sunt 21 de parcuri de distracţie în 18 ţări, iar în 2014 peste 40 de milioane de oameni au vizitat parcurile. Compania a înregistrat venituri de 400 milioane de dolari la nivel global anul trecut.

Lopez sper că oraşele în miniatură o să ajute copiii să se pregătească pentru lumea reală, să fie mai responsabili. 

Oraşele din parcurile Kidzania sunt o reprezentare fidelă a oraşelor reale. Copiii pot face pizza la Dominos, pilotează avioane American Ailines şi îşi pot deschide conturi la banca HSBC. Utilizarea unor companii reale ajută la mirajul oraşului, dar în acelaşi timp Ancona a primit critici din partea unor oameni care-l acuză că forţează anumite branduri asupra copiilor. Însă aceste parteneriat cu diferite companii l-au ajutat să-şi pornească afacerea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/antreprenorul-care-a-facut-milioane-punand-copii-la-munca-15079074
15079074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.