Adrian Sârbu: ”Poziţia Rusiei nu e un pericol pentru noi, poziţia noastră da”

Postat la 14 septembrie 2023 35 afişări

 Poziţia Rusiei nu e periculoasă pentru noi, poziţia noastră e periculoasă pentru noi.

 Acest minister de şase miliarde e preocupat de un singur lucru, de pensii speciale. Nu ar trebui cineva dintre noi şi anume fiecare, noi toţi la un loc şi fiecare separat să îl întrebăm: ce faceţi acolo, măi, fraţilor?

 Noi nu trebuie să discutăm despre Tîlvăr şi Iohannis. Noi trebuie să discutăm despre bunul Dumnezeu, pentru că s-a dovedit că Dumnezeu e singurul care îi apără pe români.

 

Plouă cu drone şi în România. MApN caută o a 3-a dronă în judeţul Tulcea. Miercuri pe un câmp din apropiera localităţilor Nufărul şi Victoria, militarii au găsit alte bucăţi de dronă rusească.

Spiritele au fost încinse noaptea trecută, când Ro-Alert a sunat pentru prima oară pe malul Dunării.

Locuitorii din 8 localităţi au fost avertizaţi să meargă în beciuri sau adăposturi, dacă au, iar dacă nu, să rămână în casă, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Românii n-au fugit în adăposturi pentru că abia acum sunt făcute.

În urma atacurilor ruseşti cu drone asupra porturilor Reni şi Ismail - au fost răniţi 7 oameni, 3 dintre ei au fost transportaţi la spital.

În România totul e bine, „hai să n-o luăm razna” - ne linişteşte premierul.

”Nu ne atacă nimeni, oameni buni, o luăm razna cu toţii (...) au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă lovită de armata ucraineană (...) nu a avut explozibil, nu a avut nimic”, a spus premierul Ciolacu.

Dronele căzute la noi o scot în faţă pe „femeia de foc a lui Putin” care vine cu ameninţări la adresa României.

„Nu vă mai daţi îngrijoraţi şi nu vă faceţi rău cu mâna voastră” avertizează purtătoarea de cuvântul a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Dacă România ar fi fost într-adevăr îngrijorată de toată aceasta situaţie, s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu ar fi provocat la graniţă şi nici nu ar fi susţinut politicile lui Zelenski care destabilizează securitatea regională. Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei participă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rusesc.

„Dar cum puteţi explica poziţia lor (a românilor)”

Dar cum să o explic? Vor alege poziţia care le convine. Pentru că aşa e cel mai simplu. Pentru că nu răspunzi pentru nimic, poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii. ”, a mai spus Zaharova.

Subiectul a fost dezbătut la Ştiu, pe Aleph News de Hofi, Nemo şi Adrian Sârbu.

”Poziţia Rusiei nu e periculoasă pentru noi, poziţia noastră e periculoasă pentru noi, pentru că, atunci când apar astfel de evenimente, nedorite pentru domnul Iohannis mai ales cele care vin în weekend, pentru că îi strică feng-shui-ul de weekend, vezi cazul incendiului de la Crevedia, nu facem decât să ne reamintim că România este o ţară ne-apărată. Domnul Ciolacu spune domnule, nu s-a întâmplat nimic, fraţilor. Şi v-am mai spus şi acum o săptămână că nu a căzut nicio dronă. Între timp, a căzut o dronă, dar nu s-a întâmplat nimic. Părerea mea este că noi nu trebuie să discutăm despre Tîlvăr şi Iohannis. Noi trebuie să discutăm despre bunul Dumnezeu, pentru că s-a dovedit că Dumnezeu e singurul care îi apără pe români, ce puţin aşa ni se spune la biserică.”, spune Adrian Sârbu.

”Nu am văzut niciun popă să blagoslvească sau să afurisească dronele astea ruseşti că poate ar fi ajutat puţin, nu am văzut nicio slujbă prin Catedrala Neamului prin care să ne ajute Dumnezeu să nu ne mai cadă drone în cap. Mai bine să ne cadă telefoane mobile, chiar şi alea din India sunt bune acum, că sunt generaţii noi. Poate se prăbuşeşte un avion cu telefoane mobile”, adaugă Adrian Sârbu.

Hofi a amintit că, la fiecare slujbă, preoţii se roagă pentru apărarea României.

”În cazul ăsta trebuie să îi evocăm elogiativ pe preoţi, că sunt singurii care se ocupă de apărarea României. Îşi fac treaba, se roagă la Dumnezeu să ne ajute. Dar acest minister de şase miliarde, preocupat de un singur lucru, de pensii speciale – nu spune câţi combatanţi are acest minister, nu ar trebui cineva dintre noi şi anume fiecare, noi toţi la un loc şi fiecare separat să îl întrebăm: ce faceţi acolo, măi, fraţilor? Măi Ciolacule, ia vezi ce faci ăştia! Că te văd că eşti activ, eşti interesat, dar nu mai mima că tai costurile la buget, că le iei taxe, nu le dai taxe şi acum mimezi că aperi România. Apucă-te şi vezi ce e cu ministerul ăsta, ce e cu resursa României de Apărare”, mai spune Adrian Sârbu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
drone,
pozitie,
rusia,
dumnezeu,
aparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.