Adrian Câciu: La acest moment nu se impune să intervenim pe impozitare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 mai 2023 24 afişări

Încasările statului încep să revină la normalul programat, iar în acest moment nu se impune să intervenim pe impozitare, spune ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, după şedinţa de Guvern de vineri.

Adrian Câciu: La acest moment nu se impune să intervenim pe impozitare

„Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege. Legat de celelalte evenimente, de posibilităţi de taxare, discuţiile pe care le-am avut au fost acelea... În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituţiile de stat au început să înţeleagă mai bine rolul. Pe de altă parte, cred că la acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare”, spune Adrian Câciu.

El afirmă că o discuţie despre impozitarea progresivă va avea loc „după ce statul îşi realizează atrivbbuţiile şi după ce se întâmplă ceea ce toţi ne dorim - digitalizarea instituţiilor statului”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
câciu,
impozitare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.