Adio, hipermarket în oraşele din România! Schimbare majoră în privinţa centrelor comerciale

Postat la 16 august 2017 423 afişări

Potrivit unui proiect de lege, hipermarket-urile ar putea fi scoase în afara marilor oraşe şi ridicate în zone comerciale, cu densitate redusă a populaţiei.

Adio, hipermarket în oraşele din România! Schimbare majoră în privinţa centrelor comerciale

Ministerul Agriculturii a comunicat parlamentarilor care doresc să iniţieze noi legi privind amplasarea supermarketurilor, hipermarketurilor şi centrelor comerciale că susţine modificarea legislaţiei astfel încât amplasarea acestora să fie în zone predilect comerciale, în afara centrului oraşelor şi în zone cu densitate redusă a populaţiei, informează realitatea.net

Proiectele aflate în pregătire stabilesc pentru supermarket-uri o distanţă de cel puţin 1 kilometru faţă de o piaţă, iar pentru hipermarket-uri scoaterea în afara oraşelor mari.

Pentru hipermarketuri, propunerea este să poată fi amplasate în zonele cu densitate comercială redusă, după criterii geografice specifice.

Acestea sunt, potrivit Profit.ro: să fie la cel mult 5 km de limita administrativ-teritorială a localităţii cu populaţie de peste 500.000 locuitori, la cel mult 3 km în cazul localităţiilor cu populaţie de peste 250.000 locuitori şi la cel mult 1 km la unităţile administrativ teritoriale cu populaţie mai mică de 250.000 locuitori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.