Acţiunile Disney şi Netflix, în cădere liberă după ce Apple a lansat propriul serviciu de streaming

Postat la 11 septembrie 2019 69 afişări

Apple a anunţat marţi seara, în cadrul evenimentului de lansare a noilor iPhone-uri, că va lansa şi un serviciu de streaming, Apple TV+, iar un abonament lunar va costa 5 dolar, mult sub preţul abonamentelor rivalilor de la Netflix şi Disney, pentru care clienţii trebuie să scoată din buzunar 13 şi respectiv 7 dolari. După anunţ acţiunile celor două companii au scăzut , scrie Forbes.

Acţiunile Disney şi Netflix, în cădere liberă după ce Apple a lansat propriul serviciu de streaming

Oferta Apple include şi un abonament gratuit a cărui valabilitate se întinde pe o perioadă de un an, pentru oricine va cumpăra orice device marca Apple.

Acţiunile Netflix au scăzut cu peste 6%, iar cele Disney cu peste 2%, în urma anunţului făcut de compania lui Tim Cook. Marele anunţ al Apple dă peste cap compania Netflix, a căror câştiguri trimestriale au scăzut. Acţiunile nu sunt singura problemă a Netflix, tot mai mulţi clienţi americani au renunţat la serviciul de streaming, iar pe plan internaţional Netflix a atras mult mai puţin abonaţi decât se aştepta.

După anunţul Apple, cel mai mult a avut de suferit Roku, principalul rival Apple în zona de streaming. Acţiunile Roku au scăzut cu 11% după anunţul de miercuri.

Pe Apple TV+ va fi difuzat conţinut original creat de Apple, iar lansarea acestui serviciu face parte din cea mai recentă strategie a companiei de a compensa pierderile cauzate de scăderea vânzărilor de deviceuri iPhone.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
lansare,
serviciu,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.