Accident grav, cu un microbuz plin cu oameni. Sunt 18 morţi şi 22 de răniţi

Postat la 04 august 2023 111 afişări

Accident grav, cu un microbuz plin cu oameni. Sunt 18 morţi şi 22 de răniţi

Cel puţin 18 persoane au murit în vestul Mexicului, unde un microbuz cu pasageri a plonjat joi de pe autostradă într-o râpă. Pasagerii erau în majoritate migranţi şi se îndreptau spre graniţa cu SUA.

În drum spre oraşul Tijuana, situat la graniţa de nord, autobuzul transporta aproximativ 42 de pasageri, printre care cetăţeni din India, Republica Dominicană şi naţiuni africane.

Autobuzul, care face parte din linia de pasageri Elite, s-a prăbuşit în apropiere de Barranca Blanca, pe autostrada de lângă capitala statului Tepic. Salvarea a fost "extrem de dificilă", a declarat Jorge Benito Rodriguez, secretarul pentru securitate şi protecţie civilă din Nayarit, deoarece prăpastia avea o adâncime de aproximativ 40 de metri.

Cel puţin 18 persoane au murit, iar peste 20 de persoane au fost transportate la spital, starea unei femei fiind descrisă ca fiind "delicată".

Şoferul autobuzului a fost reţinut, a anunţat guvernul statului Nayarit într-un comunicat, autorităţile suspectându-l că a depăşit cu viteză într-o curbă, scrie Reuters.

Luna trecută, un accident de autobuz în statul Oaxaca s-a soldat cu 29 de morţi, iar în februarie, un autobuz care transporta migranţi din America de Sud şi Centrală s-a prăbuşit în centrul Mexicului, provocând moartea a 17 persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decese,
accident

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.