A noua zi de proteste: circa o sută de persoane în Piaţa Universităţii, în ciuda ninsorii

Postat la 21 ianuarie 2012 15 afişări

În ciuda ninsorii, aproape o sută de persoane s-au adunat în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Bucureşti, în a noua zi de proteste, continuând să scandeze împotriva clasei politice şi în special a preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Între timp a intervenit şi Biserica Ortodoxă Română, care face apel la pace socială, la dialog şi cooperare. "Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-şi exercite, în acelaşi timp, vocaţia de factor al păcii sociale (Legea cultelor) şi de apărătoare a demnităţii umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării", arată Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Ministerul Public a anunţat că procurorii au înregistrat până acum patru dosare în care se fac cercetări faţă de jandarmi pentru violenţele de duminica trecută şi de joi din centrul Capitalei, în timp ce mai mulţi civili sunt cercetaţi în 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Piteşti, iar restul la Bucureşti.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-noua-zi-de-proteste-circa-o-suta-de-persoane-in-piata-universitatii-in-ciuda-ninsorii-9165657
9165657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.