A fost stabilită data la care centralele pe gaz vor fi interzise oficial! Noi reguli la nivel european, nici România nu scapă

Postat la 05 februarie 2024 46 afişări

A fost stabilită data la care centralele pe gaz vor fi interzise oficial! Noi reguli la nivel european, nici România nu scapă

A fost stabilită data la care centralele pe gaz vor fi interzise oficial! Se pregătesc noi reguli la nivel european şi nici România nu scapă. Astfel, ne pregătim uşor uşor, în următorii ani, să spunem „la revedere” centralelor pe gaz, conform recentelor directive europene. Mai mult, s-a stabilit şi data limită până la care le mai putm folosi.

Noi reguli la nivel european, nici România nu scapă

Într-o mişcare semnificativă către o mai mare eficienţă energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Uniunea Europeană (UE) a oficializat interzicerea centralelor pe gaz şi a introdus reguli stricte pentru tranziţia către surse alternative de căldură. Decizia, înregistrată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în septembrie 2023, a marcat adoptarea unei versiuni reformată a directivei privind eficienţa energetică (UE) 2023/1791.

Principala schimbare impusă de această directivă vizează eliminarea centralelor pe gaz, oferind posibilitatea instalării pompelor de căldură ca alternativă pentru cei care doresc să obţină certificate energetice pentru locuinţele lor. Această mişcare urmăreşte să sprijine tranziţia către tehnologii mai ecologice şi sustenabile în sectorul rezidenţial.

A fost stabilită data la care centralele pe gaz vor fi interzise oficial!

Autorităţile au impus termene limită pentru implementarea noilor modificări, oferind statelor membre un interval de doi ani pentru a transpune directiva în legislaţia lor internă. Cu toate acestea, pentru a facilita tranziţia, se vor acorda scutiri pentru anumite industrii consumatoare de energie până la 31 decembrie 2030.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartament,
intrare,
romania

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.