A fost inventată berea fără alcool cu gust de bere… cu alcool

Postat la 17 februarie 2022 169 afişări

A fost inventată berea fără alcool cu gust de bere… cu alcool

Danezii au inventat berea fără alcool cu gust de bere normală. Tehnica foloseşte de 10 ori mai puţină apă. Franţa, Noua Zeelandă, Olanda şi Ungaria consumă cel mai mult alcool.

Veşti bune pentru iubitorii de bere – cercetătorii danezi au inventat berea fără alcool – care are însă gust de bere normală.

Procedeul se bazează pe moleculele luate din drojdie – care sunt introduse apoi în berea fără alcool – să o facă mai savuroasă. „Totul e organic şi sustenabil” – se laudă savanţii din Danemarca. În felul ăsta e folosită de 10 ori mai puţină apă, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 100 de ori mai mici. Ideea ar prinde bine şi în Franţa – ei iubesc cel mai mult alcoolul. Un francez se îmbată, în medie, 132 de zile pe an.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alcool,
bere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.