A fost inventat un vaccin împotriva dependenţei de cocaină

Postat la 30 octombrie 2023 25 afişări

A fost inventat un vaccin împotriva dependenţei de cocaină

Un vaccin împotriva dependenţei de cocaină pare să vină cu soluţii medicale eficiente împotriva dependenţei de droguri.

Calixcoca „îi ajută pe dependenţi să producă anticorpi care împiedică drogul să acţioneze asupra creierului”, a explicat psihiatrul Frederico Garcia, coordonatorul acestui proiect condus de Universitatea Federală din Minas Gerais.

Vaccin împotriva dependenţei de cocaină

Proiectul, dezvoltat de o echipă de oameni de ştiinţă brazilieni, a câştigat un premiu în valoare de 500.000 de euro din partea companiei farmaceutice Eurofarma, care finanţează soluţii inovatoare „de mare impact” în sectorul sănătăţii.

Cum funcţionează acest vaccin? Inventatorii spun că el blochează senzaţia de plăcere pe care cocaina o provoacă atunci când acţionează asupra unei zone a creierului cunoscută sub numele de „circuitul recompensei”.

Cititi mai multe pe www.medaiflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dependenta,
droguri,
inventie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.