A fost descoperit noul antibiotic care ucide Superbacteria rezistentă la medicamente

Postat la 08 ianuarie 2024 135 afişări

A fost descoperit noul antibiotic care ucide Superbacteria rezistentă la medicamente

Cercetătorii au identificat o clasă complet nouă de antibiotice care poate ucide bacteriile rezistente la majoritatea medicamentelor actuale.

Zosurbalpin este extrem de eficient împotriva bacteriei rezistente la carbapenem Acinetobacter baumannii (Crabul).

Crabul poate ucide până la 60% dintre persoanele infectate cu el. În mod obişnuit, provoacă infecţii ale tractului urinar, ale tractului respirator şi ale fluxului sanguin, care pot duce la sepsis.

Zosurbalpin este extrem de eficient împotriva bacteriei rezistente la carbapenem Acinetobacter baumannii (Crabul), care este clasificată drept agent patogen „de prioritate 1” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii datorită prezenţei sale în creştere în spitale, relatează Science Alert.

Crabul poate ucide până la 60% dintre persoanele infectate cu el. În mod obişnuit, provoacă infecţii ale tractului urinar, ale tractului respirator şi ale fluxului sanguin, care pot duce la sepsis. Este responsabil pentru aproximativ 20% din infecţii în locuri precum spitale, case de îngrijire sau alte instituţii similare de îngrijire a sănătăţii.

Antibioticele funcţionează de obicei prin traversarea peretelui celular care înconjoară bacteriile infecţioase pentru a ajunge la maşinile vitale din interior. Odată ajuns în interiorul celulei, antibioticele blochează acea maşinărie în aşa fel încât fie să oprească creşterea bacteriilor, fie să provoace moartea celulelor.

Crabul este o provocare clinică, deoarece are un perete celular cu două straturi, o caracteristică pe care microbiologii o descriu drept „gram negativ”. Aceasta înseamnă că antibioticele trebuie să traverseze ambele straturi pentru a ajunge la maşinile vitale din interiorul bacteriilor pentru a le ucide şi a trata infecţia.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucidere,
medicamente,
descoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.