71% dintre romanii de la oras folosesc internetul zilnic. Cele mai utilizate servicii: cautare - Google, e-mail - Yahoo

Postat la 14 martie 2011 63 afişări

Aproape doua treimi (64%) dintre romanii din mediul urban folosesc internetul, iar dintre acestia 71,4% il acceseaza zilnic, in special de acasa, potrivit studiului "Romanii si Internetul", realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Studiul privind utilizarea Internetului in Romania si comportamentul internautic al romanilor a fost realizata in perioada 23-24 februarie, pe un esantion de 1.146 de persoane din mediul urban. Un sfert dintre respondenti se declara "foarte interesati" de internet, iar 37% "interesati", in timp ce 18% nu se arata atrasi de aceste servicii. O treime dintre utilizatorii romani navigheaza zilnic intre o ora si trei ore, iar aproape 30% intre 30 de minute si o ora. Cele mai raspandite metode de conectare, de acasa, sunt prin telefon fix si cablu, cu ponderi de 46%, respectiv 45%. Conexiunea prin banda larga nu este folosita decat de 6% dintre repondenti. In schimb, conexiunea la internet cea mai raspandita la serviciu si in scoli este cea prin cablu, fiind folosita de 26% dintre respondenti. Conexiunea prin telefon fix are o pondere de 13%%, iar cea broadband de 4%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
internet,
consuma,
romani,
servicii
/actualitate/71-dintre-romanii-de-la-oras-folosesc-internetul-zilnic-cele-mai-utilizate-servicii-cautare-google-e-mail-yahoo-8060934
8060934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.